perjantai 27. marraskuuta 2015

Wilhelmiinat

Sitten vähän kahvi/teepöydän herkkuja. Nämä keksit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan vaan niin hyviä! Sokerit ja siirapin voi hyvin vaihtaa sellaisiksi mitä itse tykkää käyttää. Onnistuu myös ilman siirappia.


Wilhelmiinat (munaton, maidoton, viljaton)

200g margariinia
2dl ruokosokeria
0,5 dl vaahterasiirappia
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
1 tl ksantaania
1 tl psylliumia
1 dl kookosjauhoa
3 dl riisijauhoa

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, sokerit ja siirappi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Tee pellille n. 1-2cm paksuisia pötkylöitä (jätä leviämisvaraa) ja paista 175 asteessa n.20-25 min. Leikkaa heti uunista pois ottamisen jälkeen vinottain paloiksi ja anna jäähtyä rauhassa. Itse tein kolme isoa pötkylää, mutta voit tehdä myös ohuempia ja pienempiä pötkylöitä ja laittaa kahdelle pellille. Silloin paistoaika on lyhyempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti