maanantai 16. marraskuuta 2015

Munattomat marengit

Jos teette hummusta, niin kannattaa ottaa kikhernepurkin liemi talteen ja tehdä siitä marenkeja. Tässä marenkien ohje, jonka otin täältä http://www.kaiketonta.fi/munattomat-marengit/


Munattomat marengit

1 kikhernetölkin liemi 
1 tl sitruunamehua
2 dl mansikkatomusokeria

Kaada liemi kikhernetölkistä kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja jatka vatkaamista kunnes vaahto alkaa näyttää valkuaisvaahdolta. Lisää tomusokeri vähitellen vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Jatka vatkaamista vielä viitisen minuuttia, kunnes vaahto on kiiltävää ja siihen muodostuu huippuja. Vaahdon tulee olla niin kiinteää, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Laita uunipellille leivinpaperi ja öljyä sen pinta kevyesti. Lusikoi vaahto pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia ja muotoisia marenkeja. Paista marenkeja 100 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Jätä marengit tämän jälkeen vielä uuniin jäähtymään ainakin pariksi tunniksi. Säilytä suljetussa rasiassa kuivassa ja viileässä.


Itse en öljynnyt leivinpaperia ja marengit irtosivat hyvin paperista. Nämä ovat niin hyviä, että katoavat hetkessä parempiin suihin :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti