tiistai 26. tammikuuta 2016

Omena-toscapiirakka (gluteeniton, munaton, maidoton)

Nyt tulikin pitkä tauko bloggaamiseen. Olen kyllä leiponut, mutta joko leivonnaiset ovat olleet niin pikaisia, etten ehtinyt, tai muistanut kirjoittaa ohjetta ylös, tai sitten unohtui kuvata! Tämänkin toscapiirakan kuvaaminen meinasi unohtua, mutta esikoinen otti kuvan parin päivän viiveellä viimeisestä palasta. Piirakka maistui muuten vielä parin päivän kuluttuakin hyvälle, eikä ollut kuivaa, kuten usein gluteenittomille leivonnaisille tuppaa käymään. Vielä kun mikrossa käytti hetken, niin oli kuin uunituoretta :). Tämän piirakan idea lähti siitä, että mietin mitä teen nahistuneille omenoille. Ensin meinasin heittää ne smoothieen, mutta sitten keksinkin tehdä tällaisen piirakan. Tätä tulemme varmasti tekemään toistekin!


Omena-toscapiirakka

Pohja:

 100 g maidotonta margariinia
 1 dl sokeria
 1,5 dl riisijauhoa
 1 dl tapiokatärkkelystä ( tai mitä vaan sopivia jauhoja, tai jauhoseosta)
 1 tl leivinjauhetta
 (1 tl ksantaania)
 1 prk päärynäsosetta ( tai muuta sopivaa sosetta)

Päälle:

3 kpl omenaa kuutioina
2 tl kanelia

Toscaseos:

100 g margariinia
1,5 dl (ruoko)sokeria
3 rkl riisijauhoja
2 rkl kookoskermaa (myös kaurakerma käy)
100 g mantelilastuja (itse laitoin rouhetta, kun lastuja ei ollut kaapissa)

Sekoita pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi hedelmäsose. Sekoita tasaiseksi ja levitä voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n.15min.

Mittaa toscaseoksen kaikki aineet kattilaan ja keitä seos sakeaksi. Lisää omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele kanelia päälle. Nostele toscaseos tasaisesti omenoiden päälle. Paista vielä 175 asteisessa uunissa 15-20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti