Mustikkakakku (pieneen vuokaan, tee isoon 22cm vuokaan kaksinkertaisena)
Pohja:
3,5 dl riisijauhoja(osa voi olla esim. tapiokatärkkelystä)
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhe
2 tl vaniljasokeri
100g rasvaa (maidotonta margariinia)
1 dl hedelmäsosetta (päärynä tai omena sopii hyvin)
2 dl vissyä.
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää hedelmäsose ja sulatettu rasva, sekä lopuksi vissy. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohja vuokaan. Paista 175 asteessa n.45min. Kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä ja kumoa. Halkaise vasta kunnolla jäähtyneenä.
Täyte:
Violife* maustamatonta "tuorejuustoa"
300 g mustikkahilloa
1 dl mustikoita
1/2 tl kardemummaa
1 tl aitoa, jauhettua vaniljaa (tai 2-3 tl vaniljasokeria)
(muutama rkl sopivaa maitoa, mehua tai vettä)
tomusokeria ja mustikoita koristeluun
Notkista tuorejuusto kulhossa (voit tarvittaessa lisätä nestettä). Lisää mustikkahillo ja kardemumma sekä vanilja. Sekoita hyvin (itse ajoin massaa sauvasekoittimella, koska jää herkästi klönttejä) ja lisää lopuksi mustikat. Sekoita ne kevyesti täytteen joukkoon. Levitä täytettä kakun puolikkaan paksuuden verran toiselle kakkupohjalle, laita toinen pohja täytteen päälle ja lusikoi loppu täyte kakun päälle. Koristele mustikkakeolla ja tupsuta päälle vielä tomusokeria.
* Violifen tuorejuusto on maidoton, munaton, soijaton, viljaton.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti