Gluteenittomat (hiivattomat) sämpylät
Kokeilin ihan erilaista sämpyläreseptiä, kuin mikä oma perusreseptini on. Tämä on myös hiivaton, jos hiiva tuottaa ongelmia. Itselleni sopii kuivahiiva paremmin, kuin tuore ja pakastus lisää sopivuutta. Sämpylät onnistuu siis ilman hiivaakin. Itse tosin unohdin laittaa leivinjauhetta, mutta eipä se haitannut mitään. Ohjeen löysin ruohonjuuri lehdestä ja muokkasin taas meille sopivaksi. Minä sain tästä tehtyä 9 sämpylää.
2rkl chiansiemeniä+1dl vettä
1dl oliiviöljyä
2rkl psylliumia
2tl leivinjauhetta
1dl tapiocatärkkelystä
3dl riisijauhoa
2dl mantelijauhoa
1tl suolaa
3dl vettä
n.1rkl öljyä
vettä voiteluun
siemeniä koristeluun
Liota chiasiemeniä vedessä vähintään 15min. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää chia-hyytelö, öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi (itse sekoitin ihan paljain käsin) ja anna turvota 15min.
Pyöritä taikinasta öljytyin käsin sämpylöitä pellille leivinpaperin päälle ja paina sämpylöitä hieman litteämmäksi, jolloin ne paistuvat tasaisemmin ja ovat helpompia syödä. Voitele vedellä ja ripottele päälle haluamiasi siemeniä (esim. unikon, auringonkukan, kurpitsan). Paista 200 asteessa n.20min, tai kunnes sämpylän pohja on kova ja kopiseva.
Ylimääräiset kannattaa pakastaa ja sulattaa sieltä aina sopiva määrä.
Laitan joku päivä myös perus sämpyläohjeeni. Muistakaa, että jauhoja ja tärkkelysjauhoja voitte muuttaa vapaasti teille sopiviksi :). Meillä on lähes kaikki viljat pois, joten kovin on riisipainotteisia leivonnaisia ;).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti