Tänään tarjoillaan raakakakkua eräälle nuorelle rakastuneelle parille ;) Tästä tuli aika litteä, joten tekisin ensi kerralla tämän pienempään vuokaan, tai sitten kaksinkertaisena. Käytin tätä ohjetta hieman soveltaen http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2015/09/mustikka-raakakakku.html?m=1
MUSTIKKA RAAKAKAKKU
Pohja:
100 g (n. 2,5 dl) mantelijauhoa
1 dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa tai siirappia
3 rkl kookosöljyä (sulatettuna)
Sekoita kaikki ainekset blenderissä hienoksi tahnaksi ja levitä paperilla vuoratulle irtopohjavuoalle (n. 18 cm tai kaksinkertainen annos 22cm vuokaan). Lisää kookosöljyä jos tuntuu tarvitsevan.
Täyte I:
150 g cashew pähkinöitä (liotettu vedessä ainakin yön yli)
1tl vaniljaa tai 2tl vaniljasokeria
1 dl kookosöljyä (sulatettuna)
1/2 dl hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 sitruunan mehu
Sekoita kaikki ainekset blenderissä hienoksi tahnaksi ja kaada 2/3 osaa suklaapohjan päälle.
Täyte II:
1/3 osaa täytteestä I
2 dl mustikkaa
Koristeluun pensasmustikoita, mustikkajauhetta ja tomusokeria (voi jättää poiskin)
Sekoita blenderissä täyte I ja mustikat ja kaada valkoisen täytteen päälle.
Anna kakun tekeytyä pakastimessa muutama tunti ja siirrä jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti