keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Sämpylät (gluteeniton, munaton, maidoton)

Taas yksi sämpyläresepti. Luulen, että tällä useimmat onnistuu. Tuo teffjauho on kyllä sellainen, että vaikka sitä laittaisi kuinka vähän, niin sämpylät lässähtää. Mutta itse tykkään litteemmistä sämpylöistä. Tuorehiivaa en kyllä ole kokeillut teffjauhon kanssa, että miten se sitten käyttäytyy. Ksantaania voi ripsauttaa vähän sekaan. Itse unohdin, mutta se ei haittaa mitään. 


(Teff)Sämpylät

5 dl lämmintä vettä (n. 42 asteista)
1 rkl psylliumia
2 tl suolaa
ripaus sokeria, tai loraus siirappia
14g kuivahiivaa (käytin 2 pussia Lidlin 7g kuivahiivaa. Voit käyttää myös tuorehiivaa, jolla sämpylät kohoavat paremmin)
2 dl täysjyväriisihiutaleita (voit käyttää mitä vaan sopivia hiutaleita)
2 dl tärkkelysjauhoja (käytin tapiokaa)
1 dl teffjauhoja (voi korvata riisijauhoilla, tai muilla täysjyväjauhoilla)
6 dl riisijauhoja
1 dl öljyä

Liota veteen hiiva, psyllium, sokeri/siirappi ja hiutaleet. Anna hetki turvota. Lisää suola ja jauhot. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa ja lisää sitten loput jauhot. Tarkkaile koostumusta, että se on kasassa pysyvää, eikä liian valuvaa, mutta vielä pehmeää. Nostele ruokalusikalla pellille kasoja. Kohota liinan alla n.30 asteisessa uunissa ja paista 225 asteessa 15-20 min.

Tässä valmis taikina. Näkee vähän sitä koostumusta.

Tässä pellillä ennen kohotusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti