Nyt näyttäisi siltä, että voisin syödä jo suklaata, eikä kuopus enää oireile sille rintamaidon kautta. Toivotaan, ettei tule takapakkia. Tiikerikakkua tuli tehtyä usein lapsena. Tämä ei kyllä paljoa tavalliselle tiikerikakulle häviä, vaan on mielestäni jopa parempaa kaikkine höysteineen. Tästä tuli melko pieni kakku, mutta reseptiä voi halutessaan suurentaa. Reseptin pohjan löysin täältä ja muokkasin meille sopivaksi http://www.mytaste.fi/click/index/32324874/nikkasbar.blogspot.com
Appelsiinitiikerikakku (maidoton, munaton, gluteeniton)
200 g maidotonta leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 dl päärynäsosetta
1 raastettu appelsiinin kuori
1 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2,5 dl riisijauhoa
1 dl tapiokatärkkelystä
2 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
3/4 tl ksantaania
1 rkl appelsiinimehua (vaaleaan osaan)
0,5 dl kaakaojauhetta (laitoin raakakaakaojauhetta)
2 rkl appelsiinimehua (tummaan osaan)
Kuorrute:
100g tummaa maidotonta suklaata
2 rkl kookosmaidon jähmettynyttä kermaosaa
Pese appelsiini ja raasta kuori. Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon päärynäsose, raastettu appelsiinin kuori, vaniljasokeri sekä suola ja sekoita kevyesti.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, psyllium, ksantaani ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos margariinivaahtoon huolellisesti, mutta kevyesti.
Siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää joukkoon 2 rkl appelsiinimehua ja sen jälkeen kaakaojauhe siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Lisää vaalean taikinaosaan 1 rkl appelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi.
Rasvaa ja jauhota kakkuvuoka esim.karkeilla riisijauhoilla. Levitä puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuoan pohjalle. Levitä ruskea taikina päälle ja levitä loput vaaleasta taikinasta ruskean taikinan päälle. Piirrä tiikerinraidat pyöräyttämällä taikinan sisään painetulla haarukalla kakkuvuoan ympäri.
Paista uunin keskitasolla (tai vähän alempana, kuten minä tein) 175°C n. 50 min. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Kuumenna kattilassa kookoskerma, mutta älä keitä. Vispaa kookoskerman sekaan sula suklaa. Kuorruta, koristele ja anna kuorrutteen kovettua viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti