maanantai 1. helmikuuta 2016

Pulla (gluteeniton, munaton, maidoton)

Tässäpä tulee perus pullaohje kaikettomana. Tästä voi tehdä vaikka voisilmäpullia, tai täyttää haluamillaan täytteillä. Minä laitoin väliin kookoskermavaahtoa ja mansikkahilloa. Kaupoissa tyrkyllä olevat laskiaispullat kun ovat "huudelleet" minulle viime aikoina ;). Näistä tuli oikein pehmeitä ja makoisia. Syö uunituoreena ja pakasta loput. 
Korjasin reseptiin nesteen määrää. Olin mittaillut ilmeisesti huolimattomasti. Tarkistin purkkiin jääneen maidon määrän ja sen mukaan taikinaan olisi mennyt n. 3,5 dl maitoa. Pahoittelut, jos joku epäonnistui tämän takia :(  Kehoitan kuitenkin tarkkailemaan ennemmin koostumusta, kuin noudattamaan reseptiä tunnontarkasti. Taikinan ei tarvitse olla kaulittava, vaan sellainen, että käsillä saa pyöriteltyä pulliksi. Lusikalla saa helpoiten nosteltua taikinaa käsiin.



Pulla (gluteeniton, munaton, maidoton)

3,5 dl maitoa tai vettä (käytin kookos-mantelimaitoa)
1 pss kuivahiivaa
1,5 dl sokeria
1 rkl psylliumia
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
100g maidotonta leivontamargariinia
1 dl kookosjauhoa (ei pakollinen)
2 dl tärkkelysjauhoja (käytin maissitärkkelystä)
6 dl riisijauhoja

Lämmitä maito n. 42 asteiseksi. Liuota maitoon hiiva ja psyllium. Anna hetki turvota ja lisää suola ja sokeri. Vatkaa käsivatkaimella (tai yleiskoneella) sekaan jauhot. Lisää alustamisen loppuvaiheessa margariini ja loput jauhot. Taikina saa olla pehmeämpää kuin tavallinen pullataikina. Sellaista, että siitä voi nostaa lusikalla taikinaa kädelle ja pyöritellä pulliksi. Taikinassa oleva rasva helpottaa työtä, eikä taikina tartu käsiin. Ohjeesta tulee 9 keskikokoista pullaa. Kohota hyvin liinan alla lämpimässä paikassa. Voitele "maidolla" tai siirapilla ja koristele vaikka raesokerilla. Paista 250 asteessa n.10min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti