perjantai 29. tammikuuta 2016

Porkkanakakku (gluteeniton, munaton, maidoton)

Porkkanakakku on niin ihana leivonnainen! Tämä resepti vaatii kuitenkin hieman selittelyä, koska ensi kerralla muutan sitä hieman. Eli älä tee niin kuin minä tein, vaan kuten minä sanon 😉. Kakun koostumus on hyvä, joten sitä en muuttaisi. Haluaisin siitä ehkä vähän mausteisempaa vielä. Olisin laittanut ruokosokerin ja siirapin tilalla pelkkää fariinisokeria, mutta sitä ei nyt kaapissa ollut. Onnistuu siis varmasti kummalla tavalla tahansa. Kuorrutteen kanssa mokasin, koska laitoin vahingossa tuplamäärän rasvaa siitä, mitä meinasin. Minulla oli vain puolikas rasia tuorejuustoa, mutta laittaisin siihen kokonaisen. Halusin appelsiinin makua, joten laitoin appelsiinimehua. Sen vuoksi tomusokeria piti laittaa aika paljon ja kuorrute on melko makeaa. Luulen, että parempi kuorrute tulisi, jos laittaisi esim.200g tuorejuustoa, 50g margariinia, 0,5 dl appelsiinimehua ja 2-3 dl tomusokeria. Täytyy ensi kerralla testata. Koristeita ei kaapista löytynyt, joten ulkonäkö on aika pelkistetty 😉 Appelsiininkuoriraaste voisi muuten antaa kuorrutteeseen kivan säväyksen. Siinä tapauksessa mehun voisi jättää pois, tai vähentää määrää ja laittaa vaikka 2 tl sitruunamehua/appelsiinimehua. Koostumuksestakin voisi tulla parempi. Mutta kyllä tämä kakku maistui oikein hyvin appelsiini-inkivääri teen kera 😊



Porkkanakakku (munaton, maidoton, gluteeniton)


Ruokosokeria 1,5 dl
Tummaa siirappia 0,5 dl
Öljyä 1,5 dl
Kookosjuomaa 1 dl (voit käyttää mitä vain sopivaa maitoa)
Riisijauhoja 2,5 dl
Tärkkelysjauhoja 1,5 dl (käytin tapiokaa)
Leivinjauhetta 1 tl
Ruokasoodaa 1 tl
Ksantaania 1 tl
Psylliumia 1,5 tl
Suolaa 0,5 tl
Kanelia 2 tl
Vaniljasokeria 1 tl
Porkkanaraastetta 3,5 dl (melko tiiviisti painettuna n. 3 isoa porkkanaa)

Kuorrute:

100g margariinia
100g Violife maidotonta tuorejuustoa (voit käyttää koko paketin, mutta minulla ei ollut enempää)
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria 
0,5 dl appelsiinimehua

Raasta porkkanat hienolla terällä. Sekoita sokeri, siirappi, öljy ja "maito" keskenään. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa sekaisin ja lisää kosteat ainekset kuiviin. Sekoita hyvin ja lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (jauhota esim.karkeilla riisijauhoilla) kakkuvuokaan (24 cm). Paista 175 asteessa n. 45min. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna jäähtyä hyvin. Vatkaa kuorrutteen aineet sekaisin esim. käsivatkaimella ja levitä kakun päälle. Koristele esim.mantelirouheella, tai appelsiininkuori raasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti